Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla dana 17.05.2017. godine, organizovao je za buduće studente Dan otvorenih vrata. Upriličen je prijem za oko 500 maturanata iz Tuzlanskog kantona, i okolnih mjesta. Svečani prijem budućih studenata održan je u Velikom amfiteatru Univerziteta, gdje se budućim studentima obratio v.d. rektor Univerziteta akademik prof. dr. Nedeljko Stanković sa pozdravnim govorom. S ponosom je objasnio mladima da je za potrebe Medicinskog fakulteta Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla nabavljena vrijedna oprema koju ne posjeduje nijedan medicinski fakultet u regiji, sve sa ciljem da se studenti što bolje osposobe za svoje buduće radno mjesto.

Među brojnim gostima nazočni su bili i predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK i Pedagoškog zavoda TK. Pored v.d. rektora, nekoliko riječi uputio je i mr. Zlatan Muratović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK, istakavši da Ministarstvo podržava razvoj visokog obrazovanja i pozdravljajući dobre rezultate Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, koji su već vidljivi.

Uvaženi gost skupa bila je i komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadna generalica Giselle M. Wilz, a koja je mladima održala predavanje na temu: Evroatlantske integracije – budućnost BiH. Gospođa Wilz je u svom govoru istakla kako je obrazovanje najvažnija stvar za mlade ljude u bilo kojoj zemlji. Naglasila je, pored ostalog, kako je za obrazovanje važna komunikacija, a putem koje se stiču

relevatne informacije. Generalica Wilz nije krila oduševljenje opremom i nastavnim učilima koja posjeduje ovaj Univerzitet.