Evropski univerzitet je dana 28.04.2017. godine organizovao za buduće studente Dan otvorenih vrata. Ovom prilikom Univerzitet su posjetili brojni maturanati, koji su, osim iz Brčkog, došli i organizovano autobusima iz Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Bijeljine, Lopara, Gračanice, Kalesije, Živinica, Doboja, Modriče, Bosanskog Šamca, Orašja i drugih mjesta Bosne i Hercegovine. Maturanti su obišli zgradu Univerziteta i svečano su primljeni od strane  rukovodstva Univerziteta u Velikom amfiteatru.

Manifestacija je upriličena s ciljem predstavljanja upisne politike za akademsku 2017/18. godinu i promocije studijskih programa zainteresovanim srednjoškolcima, budućim brucošima. Gostima se obratio rektor univerziteta akademik prof. dr. Zoran Milošević koji je u kratkim crtama predstavio Univerzitet i prednosti studiranja na ovom Univerzitetu.

Srednjoškolci su imali priliku da se druže sa studentima i obiđu sve kabinete ovog Univerziteta. Najinteresantniji studijski programi za studente su bili oni iz oblasti zdravstvenih i tehničkih nauka.

Nakon dvosatnog druženja srednjoškolci nisu krili svoje oduševljenje prostorijama i nastavnim resursima Univerziteta, kao i odnosnom profesora prema studentima.